Pstruh s opekanými zemiakmi
Rýchly a zdravý obed, ktorý kompletne celý pripravíte v rúre. Bez použitia jediného hrnca, či panvice.
Ingrediencie
Opekané zemiaky
- 300 g zemiak
- 2 čl soľ
- 2 čl korenie na zemiaky
- 1 čl rasca celá
- na pokvapkanie slnečnicový olej
Pstruh
- 300 g pstruh lososovitý
- 1 čl bazalka
- štipka soľ
- štipka mleté čierne korenie
- 100 g maslo
Dochutenie
- polovica citrón
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Zemiaky poriadne umyjeme (nešúpeme). Nakrájame na mesiačiky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Dáme piecť do trúby na 190 stupňov, približne 30 minút.
Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si pstruha, ktorého narežeme na tri kúsky.
Každý kúsok posolíme, okoreníme a pridáme bazalku.
Kúsky pstruha poukladáme na plech a na každý jeden položíme plátok masla.
Pridáme do trúby k zemiakom a pečieme približne 15 minút. Až kým nie sú zemiaky a pstruh celkom upečené.
SERVÍROVANIE: Zemiaky spolu so pstruhom servírujeme na plytký tanier. Nakoniec pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.
„Nepotrebujete striebornú vidličku, aby ste jedli dobré jedlo.“ - Paul Prudhomme