REKLAMA
Pudingové srdiečka z kvásku LM
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Rozkvas
- 150 g mlieko
- 150 g lievito madre alebo polievkova lyzica razneho kvasku
- 150 g hladká múka
Cesto
- 350 g hladká múka
- 90 g trstinový cukor
- 100 g vlažné mlieko
- 60 g bravčová masť
- 1 ks vajce
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
230 min.
1. Krok
Zo surovín na rozkvas si zamiešame hustejšie cestíčko. Po niekoľkých hodinách (záleží od teploty v miestnosti) máme rozkvas hotový.
2. Krok
Pridáme ostatné suroviny a mixérom vymiesime hladké cesto, necháme kvasiť cca 2 hod.
3. Krok
Kým cesto kysne, uvaríme si puding aby nám stihol aj vychladnúť.
4. Krok
Nakysnuté cesto si nakrájame a vaľkáme. ( obdĺžnik cca 16x7cm) Natrieme pudingom, zrolujeme a vytvarujeme srdce. (Alebo len malé buchticky či slimáky.)
5. Krok
Ukladáme na plech s papierom kde ich necháme cca 1 hodinu odpočívať.
6. Krok
Natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 20-25min pri 180.