:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/30e24562e229a22fcd17bdc4b78c44.jpeg)
Pudingový koláč so šľahačkou
Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.
Ingrediencie
Korpus
- 5 ks vajce
- 250 g múka
- 250 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 dcl slnečnicový olej
- 1 dcl vlažná voda
- 1 l plnotučné mlieko
- 1 bal vanilkový puding
- 1 bal kakaový puding (prášok)
Krém
- 600 g smotana na šľahanie 40%
- 2 Balíky vanilkový cukor
- Granko
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom a vanilkovým cukrom. Šľaháme dlho, kým nevypracujeme bledožltú žĺtkovú zmes. Postupne pridávame po lyžiciach preosiatu múku spolu s kypriacim práškom, olej, vodu a zašľaháme do zmesi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/4cce390ed7df3b37d855f59c6799dc.jpeg)
Zvlášť vyšľaháme bielka a už len jemne vmiešame do zmesi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/70c29bd04274b3015242aba66448c2.jpeg)
Hotové cesto vylejeme na hlboký plech, vystlaný papierom na pečenie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/5987f1da816b18a8abdca765ee91e9.jpeg)
Vanilkový a kakaový puding každý zvlášť uvaríme podľa návodu na obale a po lyžiciach v kopčekoch striedavo dáme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25-30 minút. Ak pečiete na 3D vzduchu, odporúčam znížiť teplotu na 170°C a piecť kratšie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/60f2574dec14c8e0f3328b6238715f.jpeg)
Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme poriadne vychladnúť, kým ho natrieme šľahačkou. Zatiaľ vyšľaháme smotany na šľahanie. Keďže ja som použila 40% smotany, nepridávala som do plnky mascarpone alebo smotany pochúťkové. Šľahačkou natrieme vychladnutý koláč a posypeme grankom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/28ec401d850c007fc3ed47ffcfc1fa.jpeg)
Najlepšie je koláč nechať vychladnúť ešte v chladničke do ďalšieho dňa. Nech chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/a8ad1796141adf86c1ca439af91c87.jpeg)