REKLAMA
Pudingový krémeš

Pudingový krémeš

Výborný a veľmi jednoduchý krémeš, na ktorý pláty cesta nemusíte piecť zvlášť a nemáte ani problém s krájaním po upečení😉👍Tento krémeš zvládne jednoducho každý!

REKLAMA
Koláč s pudingom: Výborné sladké recepty na každú príležitosť

Recept nájdeš v tomto článku

Koláč s pudingom: Výborné sladké recepty na každú príležitosť

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 2 bal lístkové cesto Pridané do

Na krém

  • 112 l mlieko Pridané do
  • 3 balenia vanilkový puding Pridané do
  • 4 pl polohrubá múka Pridané do
  • 2 dcl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 1 balík vanilkový cukor Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme náš krém... Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre to rozmiešame. Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Hotový puding za stáleho / častého miešania necháme trochu ochladiť.

2. Krok

Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.

3. Krok

1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu - to pôjde na spodok. Môj je 35x25 cm. Ja som použila už vyvaľkané chladené lístkové cesto, ale je to celkom na vás :-) Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.

4. Krok

Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu. Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.

5. Krok

Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky :-) Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári. (Presnú predstavu o krájaní získate vo videu.)

6. Krok

Nakoniec potrieme vrch rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.

7. Krok

Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť. Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili :-)

Pudingový krémeš - krok prípravy 1
8. Krok

Krémeš môžete bez akéhokoľvek čakania IHNEĎ jesť, stačí len posypať cukrom alebo poliať vrch čokoládou ;-D Prajem dobrú chuť!

Pudingový krémeš - krok prípravy 1
9. Krok

Lepšiu predstavu o celom postupe nájdete v mojom videu :-) Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu Cesminazuenal.blogspot.com alebo na YOUTUBE.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov