:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xNTc_ghg-_Ni5HcxMbyQ/59788c7337242cc14c3e8a7aedf7bbc7.jpeg)
Pumpkin spice latte
K jeseni zaručene patrí tekvicové latte, ktoré príjemne zahreje. Prvýkrát som vyskúšala jeho domácu verziu a je neodolateľná.

Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 1⁄2 ks hokkaido
- 2 šálky espresso
- 250 ml mlieko
- 2 čl škorica
- 1 čl mletý zázvor
- 1 čl mletý muškátový oriešok
- 1 vanilkový struk
- 1 badián
- 200 g whipped cream v4
- práškový trstinový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravím hokkaido pyré. Na 2 porcie mi stačí polovica jednej tekvice, ktorú som vydlabala, odstránila semienka. Tekvicu som umyla a nakrájala na kocky. Pečiem na 180 stupňov zhruba 30-40 minút, kým nebude mäkká. Tento krok sa dá preskočiť pokiaľ máte už kúpené pyré z polotovaru.
Upečenú tekvicu vymixujem tyčovým mixérom na hladké pyré a odoberiem zhruba 3-4 lyžice do hrnca. Začnem prihrievať aj s koreninami. Zalejem šálkami espressa, mliekom a stále miešam, kým nie je zmes horúca. Krásne zavonia 🥰
Na záver vyberiem vanilkový struk a horúce latte napením pomocou mixéra alebo parnej trysky. Nalejem do pohárov a na vrch dám štedrú porciu vyšľahanej šľahačky. Dozdobím a môžem vychutnávať.
Vyzerá to veľmi lákavo, určite vyskúšame.