Punčové rezy
Slávnostné a šťavnaté punčové rezy s mramorovým efektom.
Ingrediencie
Biele cesto
- 4 ks vajce
- 5 pl kryštálový cukor
- 5 pl voda
- 5 pl polohrubá múka
- 1⁄2 ks kypriaceho prášku
Farebné cesto
- 7 ks vajce
- 400 g práškového cukru
- 500 g polohrubá múka
- 1 ks kypriaci prášok
- 1⁄2 l ovocného sirupu (rozmixované drobné ovocie, cukor, voda)
- 1 dcl rum
- lekvár
- 1 pl kakao
- ružové potravinárske farbivo
Cukrová poleva
- 400 g práškového cukru
- 4 pl rum
- 4 pl citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme piškótové cesto - vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme postupne múku s kypriacim práškom, cesto rozotrieme na 2 stredné plechy vystlané papierom na pečenie, upečieme na cca 180°C 20-30 minút, po upečení strhneme z papiera a necháme vychladnúť.
Farebné cesto si pripravíme vymiešaním žĺtkov s cukrom, múkou s kypr. práškom a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.
Cesto rozdelíme na 3 časti - do 1. časti pridáme kakao, do 2. časti trocha ružového farbiva a 3. časť necháme bielu. Tieto 3 cestá dáme po kopčekoch na plech s papierom na pečenie a zarovnáme (ja som trocha premiešala špajdľou, aby sa cestá prepojili).
Dáme upiecť cca na 45 minúť / 180°C, skúšame špajdľou, či je cesto už hotové, necháme vychladnúť.
Následne 1. piškótový tenký plát dáme na plech a natrieme džemom, položíme naň farebné cesto, popicháme vidličkou, oblejeme sirupom a rumom, natrieme džemom a prikryjeme 2. plátom.
Finálne vrch polejeme cukrovou polevou, keď vymiešame cukor s rumom a citrónovou šťavou, môžeme pridať trocha farbiva a vrch dozdobíme podľa fantázie. Originálne punčové rezy sú na svete. Dobrú chuť.