REKLAMA

Punčový rez

Tento recept je rýchly, jednoduchý a chutný :)20

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Suroviny na jedno piškótové cesto

  • 5 vajec Pridané do
  • 3 Lyžice kopcovité hladkej múky g Pridané do
  • 3 Lyžice kopcovité polohrubej múky g Pridané do
  • 6 lyžíc kopcovitých kryštálového cukru g Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do
  • ružové farbivo Pridané do

Suroviny na sirup

  • 300 ml malinového sirupu Pridané do
  • 150 ml vody Pridané do
  • podľa chuti rum Pridané do
  • džem ribezľový Pridané do
  • 2 ks poleva Dr Oetker Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Piškótu pripravíme tak, že najprv vyšľaháme bielky s cukrom do hustej peny a potom postupne pridávame žĺtka a olej. Ak máme žĺtka a olej zapracované postupne pridávame múku.

2. Krok

Takto spravíme 2 piškótové cestá a do jedného pridáme trošku ružového farbiva.

3. Krok

Obe cesta prekrojíme na polovicu.

4. Krok

Sirup si propravíme tak že vodu, džus a rum necháme prevrieť a vychladnúť.

5. Krok

Na biely korpus natrieme jemnú vrstvu džemu a naň prilepíme ružový korpus. Na rúžový korpus rovnomerne pozorlievame polovicu sirupu a naprieme naň jemnú vrstvu džemu a prilepíme ďalšiu časť ružového korpusu. Proces zopakujeme a na koniec pridáme bielu časť korpusu.

6. Krok

Na punčový rez dáme ďalší plech/tácku a zatažíme ho 2 kg roznomerne.

7. Krok

Takto zaťažený punčák necháme stáť celú noc v chlaničke. Na druhý deň celý punčový rez prevrátime a na spodnú, teda teraz vrchnú časť natrieme punčovú polevu podľa návodu na obale. Počkáme chvíľu, kým punčák trošku obschne a môžeme ho nakrájať a podávať. :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov