Punčový rez
Tento recept je rýchly, jednoduchý a chutný :)20
Ingrediencie
Suroviny na jedno piškótové cesto
- 5 vajec
- 3 Lyžice kopcovité hladkej múky g
- 3 Lyžice kopcovité polohrubej múky g
- 6 lyžíc kopcovitých kryštálového cukru g
- 2 Lyžice oleja
- ružové farbivo
Suroviny na sirup
- 300 ml malinového sirupu
- 150 ml vody
- podľa chuti rum
- džem ribezľový
- 2 ks poleva Dr Oetker
Najnovšie letáky
Postup
Piškótu pripravíme tak, že najprv vyšľaháme bielky s cukrom do hustej peny a potom postupne pridávame žĺtka a olej. Ak máme žĺtka a olej zapracované postupne pridávame múku.
Takto spravíme 2 piškótové cestá a do jedného pridáme trošku ružového farbiva.
Obe cesta prekrojíme na polovicu.
Sirup si propravíme tak že vodu, džus a rum necháme prevrieť a vychladnúť.
Na biely korpus natrieme jemnú vrstvu džemu a naň prilepíme ružový korpus. Na rúžový korpus rovnomerne pozorlievame polovicu sirupu a naprieme naň jemnú vrstvu džemu a prilepíme ďalšiu časť ružového korpusu. Proces zopakujeme a na koniec pridáme bielu časť korpusu.
Na punčový rez dáme ďalší plech/tácku a zatažíme ho 2 kg roznomerne.
Takto zaťažený punčák necháme stáť celú noc v chlaničke. Na druhý deň celý punčový rez prevrátime a na spodnú, teda teraz vrchnú časť natrieme punčovú polevu podľa návodu na obale. Počkáme chvíľu, kým punčák trošku obschne a môžeme ho nakrájať a podávať. :)