Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Raffaello torta
Ingrediencie
Korpus:
- 6 ks vajce
- 250 g kryštálový cukor
- 6 lyžíc olej
- 240 g hladká múka
- štipka soli
Krém:
- 2 ks vanilkové pudingy
- 1 l mlieka
- 200 g cukru
- 250 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g strúhaného kokosu
Na ozdobu:
- strúhaný kokos
- Raffaello gulôčky
- čokoláda na poliatie
- čokoládové trubičky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme korpus. Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky ušľaháme s práškovým cukrom do tuha.
V druhej miske zmiešame žĺtky, múku, soľ, kypriaci prášok a olej.
Zľahka primiešame do cesta tuhý sneh a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Korpus pečieme pri 180 °C asi 25-30 minút.
Potom si pripravíme krém. V mlieku uvaríme puding podľa návodu, pridáme cukor a necháme ho vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne do neho pridáme vlažný puding.
Do všľahaného masla pridáme smotanu a strúhaný kokos. Všetko spolu jemne premiešame.
Korpus prerežeme na 3 časti a natrieme ho krémom. Tortu potrieme krémom aj po obvode.
Hotovú tortu polejeme čokoládou a dozdobíme kokosom a rafaelo guličkami s čokoládovými paličkami.