REKLAMA
Zdroj: vikif from Canva
Rajčinová omáčka s knedľou
Rajčinová omáčka s knedľou je tradičné slovenské jedlo, ktoré je ideálne pre všetky príležitosti. Je zdravé, plné chuti a môže sa konzumovať samostatne alebo s mäsom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g rajčín
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks červená paprika
- 1 lyžička cukru
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 Lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme omáčku. Do väčšej panvice nalejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku.
2. Krok
Pridáme na kocky nakrájané rajčiny, cukor, soľ a korenie. Všetko premiešame a necháme dusiť na strednom ohni asi 20 minút.
3. Krok
Potom prilejeme vývar a omáčku varíme ešte asi 10 minút, kým sa nám nezredukuje.
4. Krok
Omáčku podávame teplú s knedľami prípadne aj mäsom.