Raňajkové sušienky (vegan, bez lepku)
Zdravé na raňajky alebo občerstvenie po tréningu. Sú vegánske, bez lepku, bez rafinovaného cukru, bez sóje a bez pridaného oleja. Každý koláčik obsahuje 5 g bielkovín a 3 g vlákniny!
Ingrediencie
- 190 g ovsené vločky
- 50 g strúhaného kokosu
- 2 pl mletého ľanového semienka
- 1⁄2 čl Prášku do pečiva
- 1⁄2 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1⁄2 čl soli
- 190 g mandľové maslo alebo kešu arasidove
- 160 g javorového sirupu
- 11⁄2 čl vanilkového extraktu
- 75 g sušeného ovocia
- 70 g nasekaných slnečnicových a tekvicových semienok alebo orechov
- 48 g konopných semienok dobrovolne
- 60 g čoko lupienky
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte si ľanovú "zmes". Zmiešajte mleté ľanové semienko s 5 lyžicami vody. Premiešame a necháme 10-15 minút postáť, aby sa zgelovatelo.
Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie: vločky, kokos, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu.
V strednej miske vyšľaháme tekuté ingrediencie do hladka: mandľové maslo, javorový sirup, vanilku a pripravenú ľanovú "zmes".
Mokré ingrediencie nalejeme na suché. Zmiešame.
Postupne pridáme preferované prímesy ako nasekané orechy, sušené ovocie alebo čoko lupienky.
Nakoniec vmiešame aj konopné semienka. Môžeme, nemusíme)
Ak sa cesto príliš lepí, dajte ho na 10-15 minút do chladničky, aby trochu stuhlo.
Na plechy vystlané papierom na pečenie následne robíme kôpky.
Sušienky pečieme 18-20 minút pri 175°C.
Potom necháme vychladnúť na mriežke.
Sušienky skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu 5 až 7 dní .