REKLAMA
Zdroj: christianhorz from Canva
Ražný chlieb celokváskový
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Rozkvas:
- 1 pl ražný kvások
- 150 g voda
- 150 g múka
Cesto:
- 300 g ražný rozkvas
- 300 g ražná chlebová múka
- 250 ml voda
- 1 pl soľ
- zemiakový škrob
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
720 min.
1. Krok
Rozkvas: v pohári zmiešame kvások s múkou a vodou. Zavrieme a necháme 8 hodín odpočívať.
2. Krok
Potom k nemu pridáme ostatné suroviny a varechou vypracujeme cesto.
3. Krok
Cesto vyklopte na pomúčenú dosku, poprekladajte ho a vytvarujte do bochníka.
4. Krok
Cesto položíme spojom nadol do ošatky, ktorá je vysypaná zemiakovým škrobom.
5. Krok
Chlieb necháme kysnúť 6 hodín.
6. Krok
Chlieb preložíme z ošatky na vyhriaty plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
7. Krok
Rúru predhrejeme na 250 °C a chlieb pečieme 15 minút so záparou, potom znížime teplotu na 200 °C a pečte ešte 40 minút už bez zápary.
8. Krok
Chlieb necháme vychladnúť.