REKLAMA
Rebarborový koláč
Koláč z rebarbory, lineckého krehkého cesta, chuť je výrazná sladko kyslá
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 1 krehké linecké cesto
- 3 rebarbora
- 2 pl kryštálový cukor
- škorica
- 80 g maslo
Mrvenička
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 pl polohrubá múka
- 100 g maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Linecké cesto si vyvaľkame cca na 0,5 cm a dáme na plech.
2. Krok
Rebarboru nakrájame na kocky, na panvicu dáme cukor, rebarboru, škoricu. Všetko dávam od oka, každý má rád viac/ menej sladké.
3. Krok
Urobíme si mrveničku, zmiešame ingrediencie a miesame medzi prstami, až je sýpka.
4. Krok
Na cesto dáme vychladenú rebarboru, posypeme mrveničku a pečieme v rúre pri teplote 180 C cca 15 minút.
5. Krok
Nech svieži letný koláč chutí.
6. Krok
Recept na linecké cesto nájdeš v mojom profile recept : Hruškový koláč s krehkého cesta.