Zdroj: Racool_studio - Freepik
Recept na pečený vaječný flan s kondenzovaným mliekom
Ingrediencie
- 1 malá plechovka Kondenzované mlieko
- 5 ks vajcia
- 1 malá plechovka Mlieka
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1⁄2 hrnček vody
- 1 cdta Vanilka
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 C.
Na prípravu karamelu zohrievajte cukor s vodou na panvici na miernom ohni, kým sa úplne nerozpustí a nezíska zlatistú farbu. Tento krok je veľmi dôležitý pre úspech vášho flanelu, pretože ak ho spálite, môže dať celému dezertu horkú chuť.
Rýchlo nalejte karamel na dno formy na flan a rozotrite ho tak, aby úplne pokryl dno. Karamel rýchlo stuhne.
Potom vo veľkej miske vyšľahajte vajcia s kondenzovaným mliekom, mliekom a vanilkou, kým sa dobre nezmiešajú.
Potom zmes nalejte na karamel vo forme a dbajte na to, aby ste ju naliali rovnomerne, aby nevznikali vzduchové bubliny.
Potom formu položte na väčší plech a do polovice ju naplňte horúcou vodou, čím sa vytvorí bain-marie, ktorá je nevyhnutná na to, aby mal flan krémovú konzistenciu, ktorú všetci milujú.
Pečte 1 hodinu, kým nie je na dotyk pevný.
Pred odformovaním nechajte flan vychladnúť a potom ho môžete začať podávať.