REKLAMA

Zdroj: Racool_studio - Freepik

Recept na pečený vaječný flan s kondenzovaným mliekom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 malá plechovka Kondenzované mlieko Pridané do
  • 5 ks vajcia Pridané do
  • 1 malá plechovka Mlieka Pridané do
  • 1 hrnček kryštálového cukru Pridané do
  • 12 hrnček vody Pridané do
  • 1 cdta Vanilka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 180 C.

2. Krok

Na prípravu karamelu zohrievajte cukor s vodou na panvici na miernom ohni, kým sa úplne nerozpustí a nezíska zlatistú farbu. Tento krok je veľmi dôležitý pre úspech vášho flanelu, pretože ak ho spálite, môže dať celému dezertu horkú chuť.

3. Krok

Rýchlo nalejte karamel na dno formy na flan a rozotrite ho tak, aby úplne pokryl dno. Karamel rýchlo stuhne.

4. Krok

Potom vo veľkej miske vyšľahajte vajcia s kondenzovaným mliekom, mliekom a vanilkou, kým sa dobre nezmiešajú.

5. Krok

Potom zmes nalejte na karamel vo forme a dbajte na to, aby ste ju naliali rovnomerne, aby nevznikali vzduchové bubliny.

6. Krok

Potom formu položte na väčší plech a do polovice ju naplňte horúcou vodou, čím sa vytvorí bain-marie, ktorá je nevyhnutná na to, aby mal flan krémovú konzistenciu, ktorú všetci milujú.

7. Krok

Pečte 1 hodinu, kým nie je na dotyk pevný.

8. Krok

Pred odformovaním nechajte flan vychladnúť a potom ho môžete začať podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov