Recept na tiramisu
Tiramisu je talianska pochúťka, ktorá je vynikajúcou voľbou pre milovníkov kávy a sladkostí. Tento recept na tiramisu je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 250 g mascarpone
- 60 g práškového cukru
- 11⁄2 šálky silného espresso
- 18 ks dlhé piškóty
- kakao
- mandľový likér
Najnovšie letáky
Postup
Oddelte bielky od žĺtkov. Vďaka tomu bude vaša splnka ľahšia.
V miske zmiešajte vaječné žĺtky, mascarpone a cukor. Pozor - cukor by mal byť práškový.
Bielky v miske ušľahajte na tuhý sneh. Použite metličky, aby vám to vyšlo rýchlejšie.
Keď sú bielky v tuhom snehu, opatrne ich primiešajte do zmesi s mascarpone. Plnka by mala byť jemná.
V druhej miske pripravte silnú kávu a keď je hotová, premiešajte do nej likér.
V jednej vrstve do misy umiestnite piškóty a namočte ich kávou. Polovicu zmesi navrstvite na základ z piškót.
Na vrch namočte ďalšiu vrstvu piškót.
Posledná vrstva by mala byť plnka. Túto vrstvu rovnomerne rozotrite.
Tiramisu dajte do chladničky na 2 hodiny, alebo až kým krém ľahko stuhne.
Pred servírovaním posypte kakaovým práškom.