Zdroj: karamba70 via iStockPhotos
Recept na "vianočné sušienky"
Tento recept na vianočné sušienky je pre moju rodinu počas sviatkov absolútnou nevyhnutnosťou. Zdokonalenie týchto dobrôt si vyžaduje trochu cviku a veľa lásky. Ale keď raz zažijete tú nebeskú vôňu, ktorá naplní váš domov, keď sa tieto dobroty pečú v rúre, budete sa k tomuto receptu s radosťou vracať rok čo rok.
Ingrediencie
- 225 g zmäknuté maslo
- 200 g Biely cukor
- 2 vajcia
- 1 Čajová lyžička vanilková esencia
- 375 g múka
- 1 Čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 Čajová lyžička soľ
- 150 g Múčny cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť vianočné sušienky, začnite šľahaním zmäknutého masla a bieleho cukru vo veľkej miske, kým nie sú pekne nadýchané. Tento krok by sa nemal vynechať, pretože práve šľahanie masla a cukru vedie k mäkkým a jemným sušienkam.
Teraz po jednom zašľahajte vajcia. Pred pridaním druhého vajca sa uistite, že je prvé vajce úplne zapracované. Teraz pridajte vanilku a všetko dobre vyšľahajte.
V stredne veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte tieto suché prísady do maslovej zmesi. Miešajte len dovtedy, kým už nebude vidno žiadnu múku, aby ste sa vyhli tvrdým sušienkam.
Pomocou naberačky na zmrzlinu alebo polievkovej lyžice vytvorte z cesta guľky a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Dbajte na to, aby ste medzi koláčikmi nechali dostatok miesta, aby sa mohli počas pečenia zväčšiť.
Koláčiky pečte pri teplote 190 °C približne 8-10 minút, alebo kým okraje nie sú jemne zlatohnedé. V strede môžu byť ešte trochu mäkké, ale po vychladnutí stuhnú.
Po vybratí vianočného pečiva z rúry ho nechajte niekoľko minút vychladnúť na plechu a potom ho preložte na chladiacu mriežku. Po úplnom vychladnutí vianočné sušienky bohato posypte práškovým cukrom, aby mali krásny zasnežený vzhľad.