REKLAMA
Zdroj: RafalStachura from Getty Images
Recept pre začiatočníkov na Lasagne
Tradičné talianske jedlo, ktoré si jednoducho pripravia aj začiatočníci na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Mäsové ragú
- 2 Lyžice olivový olej
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus mrkva
- 1 kus zeler
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 500 ml pasírované paradajky
- 125 ml červené víno
- 1 kus bobkový list
Bešamelová omáčka
- 100 g maslo
- 75 g hladká múka
- 1 l mlieko
- 1 Štipka muškátový oriešok
Lasagne
- 12 kus lasagne cestoviny
- 200 g Strúhaný parmezán
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäsové ragú: Na panvici rozpáliť olivový olej a opražiť na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Pridať mleté mäso a dusiť, kým nie je úplne hnedé. Pridať pasírované paradajky, červené víno a bobkový list. Všetko spolu dusiť na miernom ohni asi 1 hodinu.
2. Krok
Bešamelová omáčka: V hrnci roztopiť maslo, pridať múku a rozmiešať do hladka. Potom postupne podlievať mliekom a miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Omáčku variť na miernom ohni 10 minút a občas premiešať. Na záver pridať muškátový oriešok.
3. Krok
Pekáč s lasagnami vložíme do rúry a pečieme 40 minút.