Red velvet cheesecake brownies
Populárny red velvet cheesecake tentokrát vo verzii brownies. Jednoduchá inšpirácia na valentínsky sladký darček.
Ingrediencie
1. vrstva
- 1 hrnček maslo rozpustené
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1⁄2 hnček holandské kakao
- 2 pl červené potravinárske farbivo
- 1 čl vanilková esencia
- 1 čl ocot
- štipka soli
- 3 vajcia
- 1 hrnček múka
2. vrstva
- 1⁄2 hrnček kryštálový cukor
- 200 g smotanový syr cream cheese
- 1 vajce
- 1 čl vanilková esencia
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Zmiešajte metličkou roztopené maslo s kryštálovým cukrom, kým sa zmes nespojí do hladkej žltej konzistencie.
Pridajte kakaový prášok, červené potravinárske farbivo, vanilkovú esenciu a trochu octu. Na záver pridajte do cesta štipku soli a opäť poriadne vymiešajte metličkou.
V miske zvlášť vyšľahajte vajíčka a tie vylejte do cesta. Premiešajte a pridajte múku, ktorú zapracujte do cesta metličkou. Vznikne hladké červené cesto, ktoré prelejte do pripravenej zapekacej misy alebo hlbokého plechu a zarovnajte. (Odporúča sa plech menších rozmerov.) 4-5 lyžíc z cesta si nechajte bokom.
V ďalšej mise si vyšľahajte mixérom cream cheese s cukrom, vajíčkom a vanilkovou esenciou. Šlahajte asi 3-4- minúty.
Cream cheese po lyžiciach vrstvite na cesto a zarovnajte. Na zarovnanú vrstvu použite ostatkové cesto. Stačí, keď spravíte lyžicami 4-5 kopčekov. Špáradlom potom z cesta vytvorte špirálovitý tvar.
Pečte pri 180 stupňoch 30-35 minút.