REKLAMA
Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň má vysoký obsah živín ako železo, vitamíny A, B a K. Obsahuje tiež selén, zinok, meď a fosfor.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g kuracia pečeň
- 4 pl olivového oleja
- 2 ks veľká cibuľa
- 5 ks strúčiky cesnaku
- mletá červená paprika
- drvená rasca
- mleté čierne korenie
- sušený majorán
- soľ
- zemiakový škrob
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme. Následne ju nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno a na panvici orestujeme do sklovita. Potom pridáme pečeň a posypeme mletou červenou paprikou a korením. Solíme až nakoniec. Pečeň opečieme, aby sa zatiahla. Prikryjeme ju a dusíme približne 5 minút.
3. Krok
Panvicu odkryjeme, pridáme roztlačený cesnak a sušený majorán. V prípade potreby podlejeme trochou vody a zahustíme solamylom. Restujeme do zmäknutia približne 20 minút.