REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CegCPwFUgkgiSpPOu0PX/9af3cf1137f26f0d933ad68397febe.jpeg)
Kurací perkelt
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 40 g kuracieho mäska
- 1 zemiak
- mlieko
- maslo
- smotana na varenie
- mletá červená paprika
- mletá rasca
- petržlenová vňať
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Zemiak si uvaríme, pridáme maslo a mlieko a popučime. Vyrvoríme si kašu alebo pyré. Mäso si najkrájame a restujeme na masle. Okoreníme paprikou a rascou a podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu podľa potreby. Chvíľu povarime a odstavíme. Posypeme vňaťkou.
2. Krok
Ako príloha môžu byť aj cestoviny alebo halušky.
3. Krok
Tipy pre mladšie deti:
4. Krok
Namiesto smotany môžte použiť biely jogurt alebo kyslú smotanu.
5. Krok
Dobrú chuť!