Rezne v trúbe
Recept ako pripraviť výborné a šťavnaté rezne priamo v trúbe. Tieto rezné budú mať krásnu zlatohnedú kôrku, zatiaľ čo vnútorná časť zostane krásne šťavnatá a plná chuti.
Ingrediencie
- 4 plátky bravčového karé
- 1⁄2 šálky múka
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky
- 1⁄2 čl soli
- 1⁄2 čl mletej papriky
- 1⁄4 čl sušeného cesnaku
- 3 pl oleja
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na teplotu 200 °C. Pripravte si tri misky. V jednej miski si pripravte múku zmiešanú so soľou, mletou paprikou a sušeným cesnakom. V druhej mise si rozšľahajte vajcia, jemne ich osoľte. A v tretej mise si nachystajte strúhanku.
Karé si jemne vyklepte a jemne posoľte. Každý plátok ponorte najprv do múky, potom do rozšľahaných vajec a nakoniec ho obalte v strúhanke.
Obalené rezne uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte ich olejom z oboch strán.
Rezne vložte do rúry a pečte približne 10 minút, po tomto čase rezne otočte a dopečte ešte asi 7 minút z druhej strany.
Upečené rezne v trúbe môžete ihneď podávať, nie sú príliš masné a pritom sú veľmi šťavnaté. čas pečenia si môžeme prispôsobiť v závislosti od hrúbky mäsa.