:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/07699572ee42e40899582f58c7edcee3.jpeg)
Rezy Red velvet
Červený, zamatový koláčik, ktorý ulahodí oku aj chuťovým pohárikom.
Ingrediencie
Suroviny
- 120 g maslo rozpustené
- 140 g kryštálový cukor
- 252 vajce
- soľ
- 240 cmar
- 1 kus červené farbivo
- 1 čajová lyžička vínny ocot
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
Ostatné
- 1 kus Krémová náplň Dr.Oetker vanilka
- 200 ml mlieko
- 2 polievková lyžica práškový cukor
- 250 g maliny
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Nachystáme si všetky suroviny. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/53e28c90144316fc874e8126c00d3370.jpeg)
Do misky si preosejeme múku a pridáme soľ.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/8035a0321933d592292c37a339e63e64.jpeg)
Cmar si zafarbíme potravinárskym farbivom do požadovaného odtieňa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/8ff71b4d649133508e1ca2517cedc68b.jpeg)
Do druhej misy dáme cukor a maslo, ktoré následne spolu vyšľaháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/43b5f0bfb4cedf7283643a9656102c4a.jpeg)
Do masla s cukrom po jednom zašľaháme vajcia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/0a25f00376245396af6b9f4557aae323.jpeg)
Do vaječnej zmesy postupne pridávame múku a cmar. Vždy dobre premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/67409a0f48672569b0ed5e96a866f3af.jpeg)
Do pohárika nalejeme lyžičku octu a pridáme sódu, necháme vypeniť. Následne to nalejeme cesta a premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/fcf65d2f8c5b70d8028c9d0d07da1dca.jpeg)
Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Či je cesto hotové, skontrolujeme drevenou špajdlou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/1c25c0f8cee21494cf0b8664be778fc3.jpeg)
Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém podľa návodu na obale.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/b7af4e7eaef0e03da1e485b13f2fd430.jpeg)
Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu, aby nám vznikli dva rovnaké kusy. Spodnú časť potrieme krémom, položíme druhú časť a opäť potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme malinami a necháme pár hodín v chladničke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IZmCzXnhoyHQerP08sQA/88ff92b9e29e6fe5c24b99d1b418e302.jpeg)
Výborný dezert!