Rezy Red velvet
Červený, zamatový koláčik, ktorý ulahodí oku aj chuťovým pohárikom.
Ingrediencie
Suroviny
- 120 g maslo rozpustené
- 140 g kryštálový cukor
- 252 vajce
- soľ
- 240 cmar
- 1 kus červené farbivo
- 1 čajová lyžička vínny ocot
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
Ostatné
- 1 kus Krémová náplň Dr.Oetker vanilka
- 200 ml mlieko
- 2 polievková lyžica práškový cukor
- 250 g maliny
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Nachystáme si všetky suroviny. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
Do misky si preosejeme múku a pridáme soľ.
Cmar si zafarbíme potravinárskym farbivom do požadovaného odtieňa.
Do druhej misy dáme cukor a maslo, ktoré následne spolu vyšľaháme.
Do masla s cukrom po jednom zašľaháme vajcia.
Do vaječnej zmesy postupne pridávame múku a cmar. Vždy dobre premiešame.
Do pohárika nalejeme lyžičku octu a pridáme sódu, necháme vypeniť. Následne to nalejeme cesta a premiešame.
Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Či je cesto hotové, skontrolujeme drevenou špajdlou.
Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém podľa návodu na obale.
Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu, aby nám vznikli dva rovnaké kusy. Spodnú časť potrieme krémom, položíme druhú časť a opäť potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme malinami a necháme pár hodín v chladničke.
Výborný dezert!