Ríbezľová torta
Jedna chutná svieža torta s ríbezľami a makom
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 150 g hladká múka
- 2 pl olej
- 2 pl Teplá voda
- 1 balenie prášok do pečiva
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 30 g mletý mak
- 50 g práškový cukor
- 10 g vanilínový cukor
Ovocie
- 150 g ríbezle
- 10 g vanilínový cukor
- 1 pl práškový cukor
- džem
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky ručne vymiešame s olejom a vodou. Bielky začneme šľahať. Postupne k nim prisypeme cukor a šľaháme do tuha. K bielkovej zmesi prilejeme žĺtkovú a ručne metličkou zmesi prepojíme. Na záver preosejeme múku s práškom do pečiva a premiešame. Cesto rozotrieme do formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút. Skontrolujeme špajdľou.
Na krém si v miske vymiešame všetky ingrediencie.
Upečený korpus necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne na polovicu. Spodnú časť potrieme vrstvou džemu, rozotrieme časť krému. Na krém pridáme ovocie a prekryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch rozotrieme zvyšný krém. Ozdobíme a odložíme stuhnúť do chladničky na pár hodín.