REKLAMA
Ríbezľová torta
Roládová torta s ríbezľovým vkladom. Trochu menej tradičný spôsob torty, no myslím si, že vyzerá efektívne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 3 ks vajcia
- 90 g cukor kryštálový
- 10 g vanilínový cukor
- 100 g hladká múka
- 1 čl prášok do pečiva
- pár kvapiek vanilkovej arómy
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g smotana na šľahanie
- 2 pl práškový cukor
Ríbezľový vklad
- 200 g ríbezle
- 10 g vanilínový cukor
- 1 pl práškový cukor
- 20 g vanilkový pudingový prášok zlatý klas
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Šľaháme do peny aspoň 10 minút. Pridáme vanilku. Následne preosejeme múku s práškom do pečiva. Zľahka zamiešame. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretým olejom. Pečieme pri teplote 170 stupňov 12 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Z plátu stiahneme papier na pečenie.
2. Krok
Mascarpone, cream cheese a smotanu vyšľaháme do polotuha. Pridáme cukor a šľaháme do pevného krému.
3. Krok
Ríbezle rozmixujeme a prepasírujeme. Šťavu zmiešame so zvyšnými ingredienciami. Dáme variť. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.