REKLAMA
Ríbezľová torta

Ríbezľová torta

Roládová torta s ríbezľovým vkladom. Trochu menej tradičný spôsob torty, no myslím si, že vyzerá efektívne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus

  • 3 ks vajcia Pridané do
  • 90 g cukor kryštálový Pridané do
  • 10 g vanilínový cukor Pridané do
  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 1 čl prášok do pečiva Pridané do
  • pár kvapiek vanilkovej arómy Pridané do

Krém

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 200 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 200 g smotana na šľahanie Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do

Ríbezľový vklad

  • 200 g ríbezle Pridané do
  • 10 g vanilínový cukor Pridané do
  • 1 pl práškový cukor Pridané do
  • 20 g vanilkový pudingový prášok zlatý klas Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Šľaháme do peny aspoň 10 minút. Pridáme vanilku. Následne preosejeme múku s práškom do pečiva. Zľahka zamiešame. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretým olejom. Pečieme pri teplote 170 stupňov 12 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Z plátu stiahneme papier na pečenie.

2. Krok

Mascarpone, cream cheese a smotanu vyšľaháme do polotuha. Pridáme cukor a šľaháme do pevného krému.

3. Krok

Ríbezle rozmixujeme a prepasírujeme. Šťavu zmiešame so zvyšnými ingredienciami. Dáme variť. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov