REKLAMA
Ríbezľový koláč so snehom
Koláčik ideálny na leto
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Suroviny
- 350 g hladká múka
- 120 g práškový cukor
- prášok do pečiva na kraj kávovej lyžičky
- 250 g palmarin
- 3 ks žĺtky
Pena
- 5 ks bielka
- 250 g kryštálový cukor
- 350 g ríbezle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Všetky suroviny na cesto spolu zhnetieme , vyvaľkáme a dáme na dno vymasteného plechu (moj bol 35x20)
2. Krok
Necháme zapiecť na 180 C zhruba do polovice.
3. Krok
Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielok a cukru. Do hotového snehu pridáme ríbezle, zľahka vmiešame a nanesieme na horúce cesto (napoly upečené).
4. Krok
Vrátime do rúry a pečieme kým sa sneh nezafarbí, závisí od rúry.