REKLAMA
Ríbezľový koláč so snehom
Tradičný nemecký ríbezľový koláč so zapečeným snehom. Recept je na okrúhlu formu s priemerom 23 cm.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 120 g kryštálový cukor
- 4 žĺtko
- 60 g zmäknutého masla
- 80 mlieka
- 11⁄2 čl kypriaceho prášku do pečiva
sneh
- 4 bielka
- 100 g kryštálový cukor
- 700 g ríbezlí
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Predhrejte si trúbu na 175 °C. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo.
2. Krok
Pridajte múku, prášok do pečiva a mlieko.
3. Krok
Dajte piecť na cca 15 minút. Medzitým si urobte sneh s ríbezľami. Vymiešajte bielka na tuhý sneh, potom pridajte cukor a vanilkový cukor. Do polovice snehu primiešajte ríbezle. Dajte ich na koláč a potom ich zakryte zvyškom snehu.
4. Krok
Znížte teplotu na cca 160 °C a nechajte piecť 15-20 minút, dajte pozor aby sneh na vrchu moc nezhnedol.