Roláda s mascarpone krémom a karamelom
Ak niečo musíte vyskúšať, tak je to táto roláda. Nebíčko v papuľke!
Ingrediencie
Korpus
- 3 ks vajcia
- 60 g kryštálový cukor
- 40 g hladká múka
- 20 g kakao
- 30 ml olej
Krém
- 250 g mascarpone
- 150 g jemný tvaroh
- 100 g smotana
- 10 g karamelový puding creme ole
- 40 g práškový cukor
- karamel
Najnovšie letáky
Postup
Karamel si robievam si domáci (200g kryštálového cukru roztopíme v hrnci, pridáme 80g masla a necháme rozpustiť za stáleho miešania, následne pridáme aj 140ml smotany na šľahanie a miešame. Nakoniec už len štipka soli). Ten si odložím do chladničky a v prípade potreby používam.
Na korpus si oddelíme žĺtky a bielky. Bielky začneme šľahať a postupne prisypeme cukor. Šľaháme do tuha. Žĺtky zmiešame s olejom a ručne primiešame do vyšľahaných bielkov. Nakoniec preosejeme múku s kakaom a vmiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 10 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
Na krém si vyšľaháme všetko okrem pudingu a cukru. Do takmer tuhého krému pridáme cukor a pudingový prášok a šľaháme do tuha. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus. Na krém dáme vrstvu karamelu a zrolujeme. Vrch môžeme potrieť krémom ak zostal, prípadne dozdobiť podľa predstáv.