Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Rýchla parížska torta
Najlepšia parížska torta, ktorá Vám zaberie minimum času.
Ingrediencie
- 250 ml malinový džem
- 250 ml šľahačka
- 50 ml olej
- 4 pl práškový cukor
- 1⁄2 ks kypriaci prášok
- 2 pl kakao
- 1 ks čokoláda na varenie
- 3 ks horká čokoláda min 52 kakaa
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému pridáme cukor.
Postupne pridávame žĺtky, múku, prášok do pečiva, kakao a olej.
Cesto na parížsku tortu pečieme vo vymasteneja a múkou vysypanej forme na 180°C približne 20 minút.
Po upečení cesto rozkrojíme na 2 polovičky a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí ho natrieme džemom.
Príprava krému Tri čokolády rozdrvíme na malé kúsky a prelejeme horúcou smotanou na šľahanie. Poriadne ju premiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
Krém necháme vychladnúť a potom ho šľaháme približne 1 minútu. Po vyšľahaní ho necháme stuhnúť a natrieme ho na korpus.
Krémom potrieme celú tortu, ktorú môžeme poliať čokoládou a dozdobiť ovocím.