REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Rýchla parížska torta

Najlepšia parížska torta, ktorá Vám zaberie minimum času.

REKLAMA
Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Ingrediencie

porcií
8
  • 250 ml malinový džem Pridané do
  • 250 ml šľahačka Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 12 ks kypriaci prášok Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 1 ks čokoláda na varenie Pridané do
  • 3 ks horká čokoláda min 52 kakaa Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému pridáme cukor.

2. Krok

Postupne pridávame žĺtky, múku, prášok do pečiva, kakao a olej.

3. Krok

Cesto na parížsku tortu pečieme vo vymasteneja a múkou vysypanej forme na 180°C približne 20 minút.

4. Krok

Po upečení cesto rozkrojíme na 2 polovičky a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí ho natrieme džemom.

5. Krok

Príprava krému Tri čokolády rozdrvíme na malé kúsky a prelejeme horúcou smotanou na šľahanie. Poriadne ju premiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

6. Krok

Krém necháme vychladnúť a potom ho šľaháme približne 1 minútu. Po vyšľahaní ho necháme stuhnúť a natrieme ho na korpus.

7. Krok

Krémom potrieme celú tortu, ktorú môžeme poliať čokoládou a dozdobiť ovocím.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov