REKLAMA

Rýchla živanska v rure

Recept na pečenú živanskú v rúre

REKLAMA
Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g zemiak Pridané do
  • 600 g krkovička bravčová Pridané do
  • 150 g slanina údená prerastená Pridané do
  • 200 g klobása údená čerstvá Pridané do
  • 3 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks cesnak Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 pl horčica plnotučná Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • paprika červená mletá Pridané do
  • chili paprička Pridané do
  • soľ Pridané do
  • paprika čerstvá červená Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, mierne naklepeme a vložíme do oleja, ktorý sme zmiešali s horčicou a prelisovaným cesnakom. Necháme odležať najlepšie cez noc. Na dva krát preložený alobal naskladáme slaninu, na ňu kolieska zemiakov, na zemiaky kolieska klobásy, na klobásu krkovičku a na vrch opäť zemiaky. Jednotlivé vrstvy koreníme a prekladáme kolieskami cibule, nakrájanej červenej papriky a slaniny.

2. Krok

Vytvarujeme batôžtek veľkosti asi 300 g na osobu, dôležité je ho dobre uzavrieť a stlačiť, aby v ňom neostal vzduch, lebo by sa to dusilo a nie pieklo. Rošt nastavíme do strednej polohy rúry, zapneme spodný aj vrchný ohrev na 230 °C,balíčky položíme na rošt a pečieme 40 - 50 minút. Po upečení roztvoríme a zistíme, že nie je potrebebné ešte dopekať zvrchu, je to rovnomerne prepečené z každej strany. Ak nie, tak gril na pár minút.

3. Krok

Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov