:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GPkrKVavj0ZWcFjSl6Fq/7958d131ad4074b2f5997b13d77f25.jpeg)
Rýchla živanska v rure
Recept na pečenú živanskú v rúre
Ingrediencie
- 800 g zemiak
- 600 g krkovička bravčová
- 150 g slanina údená prerastená
- 200 g klobása údená čerstvá
- 3 ks Cibuľa
- 3 ks cesnak
- olej
- 2 pl horčica plnotučná
- korenie čierne mleté
- paprika červená mletá
- chili paprička
- soľ
- paprika čerstvá červená
- mletej rasce
Najnovšie letáky
Postup
Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, mierne naklepeme a vložíme do oleja, ktorý sme zmiešali s horčicou a prelisovaným cesnakom. Necháme odležať najlepšie cez noc. Na dva krát preložený alobal naskladáme slaninu, na ňu kolieska zemiakov, na zemiaky kolieska klobásy, na klobásu krkovičku a na vrch opäť zemiaky. Jednotlivé vrstvy koreníme a prekladáme kolieskami cibule, nakrájanej červenej papriky a slaniny.
Vytvarujeme batôžtek veľkosti asi 300 g na osobu, dôležité je ho dobre uzavrieť a stlačiť, aby v ňom neostal vzduch, lebo by sa to dusilo a nie pieklo. Rošt nastavíme do strednej polohy rúry, zapneme spodný aj vrchný ohrev na 230 °C,balíčky položíme na rošt a pečieme 40 - 50 minút. Po upečení roztvoríme a zistíme, že nie je potrebebné ešte dopekať zvrchu, je to rovnomerne prepečené z každej strany. Ak nie, tak gril na pár minút.
Dobrú chuť