Zdroj: Pixabay: Dustytoes
Rýchle a jednoduché banánové muffiny
Sú ideálne ako raňajkové občerstvenie alebo pohostenie k popoludňajšej káve.
Ingrediencie
- 11⁄2 poháre múka
- 1 pohár cukor
- 1 lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 lyžička soľ
- 1⁄4 lyžička Mletá škorica (nepovinné)
- 3 Zrelé banány, roztlačené
- 1 veľké vajce
- 0.3 pohár rastlinný olej
- 1 lyžička vanilkový extrakt
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 185 °C a formu na muffiny vyložte papierovými vložkami. Podľa mojich skúseností, ľahké vymastenie liniek zabráni prilepeniu muffinov na papier.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sódu bikarbónu, soľ a škoricu, ak ju používate.
V samostatnej miske zmiešajte roztlačené banány, vajce, olej a vanilkový extrakt. Najradšej používam prezreté banány - čím tmavšie a škvrnitejšie, tým lepšie, pretože muffinom dodajú plnšiu banánovú chuť.
Postupne pridávajte suché prísady do banánovej zmesi a miešajte, kým sa nespoja. Kľúčom k úspechu je nepremiešať; len jemne miešajte, kým neuvidíte viac múky, čo má za následok jemnejšie a nadýchanejšie muffiny.
Cesto naberte do formy na muffiny a každý košíček naplňte približne do 2/3. Na dosiahnutie rovnakej veľkosti muffinov odporúčam použiť naberačku na zmrzlinu.
Pečte 15-18 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu bábovky nevyjde čistá. Moja rúra má tendenciu byť horúca, takže zvyčajne kontrolujem okolo 15 minút, aby som sa vyhla prepečeniu.
Nechajte ich 5 minút vychladnúť vo forme, potom ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Tieto muffiny sú najlepšie, keď sa konzumujú teplé, takže im neodolajte!