REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Rýchle a jednoduché rizoto s kuracím mäsom a špargľou

Tento recept na rizoto s kuracím mäsom a špargľou je v mojej domácnosti už roky veľmi obľúbený. Ako vášnivá kuchárka som toto jedlo osobne pripravovala už mnohokrát a časom som si osvojila určité triky na zdokonalenie jeho chuti a štruktúry. Rovnováha trávového chrumkania špargle, krémovosti pomaly varenej ryže Arborio a lahodnej chuti kuracieho mäsa je nebeské trio, ktorému neodoláte.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 Vykostené kuracie prsia bez kože Pridané do
  • 1 zväzok Špargľa, orezaná a nakrájaná na kúsky Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • 1 Veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 pohár ryža Arborio Pridané do
  • 12 pohár bieleho suchého vína Pridané do
  • 4 poháre Kurací vývar Pridané do
  • 1 pohár parmezán Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Začnite zahrievaním 1 polievkovej lyžice olivového oleja vo veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte kuracie prsia, osoľte, okoreňte a opekajte, kým nie sú zlatisté a v strede už nie sú ružové. Nezabudnite, že veľkosť a hrúbka kuracích kúskov ovplyvní čas varenia. Kuracie mäso vyberte z panvice a odložte bokom.

2. Krok

Do tej istej panvice pridajte ďalšiu lyžicu olivového oleja. Vložte nakrájanú cibuľu a cesnak. Varte, kým nie sú mäkké a voňavé. Tip: pridajte do cibule štipku soli, pomôže vám ju speniť bez spálenia.

3. Krok

Pridajte ryžu Arborio a dobre premiešajte, aby bola obalená v oleji. Varte 1-2 minúty, kým okraje ryžových zŕn nezpriehľadnejú. Tento proces je dôležitý, pretože pomáha opekať ryžu a rozvíjať jej jedinečnú chuť.

4. Krok

Prilejte suché biele víno a miešajte, kým sa ryža úplne nevstrebe. Pri výbere vína nezabudnite, že nikdy nevarte s vínom, ktoré by ste nepili.

5. Krok

Teraz postupne pridávajte po šálkach kurací vývar a za stáleho miešania, kým sa tekutina nevstrebe, pridávajte ďalšiu šálku. Týmto neustálym miešaním sa uvoľňuje škrob z ryže, ktorý dáva rizotu krémovú štruktúru.

6. Krok

Keď je ryža uvarená a všetok vývar absorbovaný, vmiešajte uvarené kuracie mäso, špargľu a parmezán. Varte ďalšie 3-4 minúty, kým špargľa nezmäkne a syr sa nerozpustí.

7. Krok

V prípade potreby dochuťte soľou a korením. Rizoto podávajte ešte teplé. Vychutnajte si jeho krémovú štruktúru a partnerstvo medzi kuracím mäsom a špargľou, ktoré prináša lahodnú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov