Zdroj: Pixabay: 13810
Rýchle a jednoduché vlhké banánové muffiny
Vlhké, nadýchané a úplne lahodné banánové muffiny sú ideálne na raňajky alebo rýchle občerstvenie medzi jedlami.
Ingrediencie
- 3 zrelé banány
- 3⁄4 pohár kryštálový cukor
- 0.3 pohár rastlinný olej
- 2 poháre múka
- 1⁄4 pohár mandľové mlieko
- 1 čajová lyžička čistý vanilkový extrakt
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- Voliteľne: pol šálky vegánskych čokoládových lupienkov alebo orechov
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 175 °C a pripravte si plech na muffiny s vložkami. Vždy používam nepriľnavý sprej, aby sa muffiny neprilepili.
Začnite roztlačením zrelých banánov vo veľkej miske. Ako človek s pomerne bohatými skúsenosťami môžem tvrdiť, že čím sú banány zrelšie, tým majú bohatšiu chuť. Nemajte však obavy, ak vaše banány nie sú príliš zrelé. Muffiny budú aj tak chutiť výborne.
Potom do misky pridajte cukor, olej, mandľové mlieko a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa dobre nespojí.
V samostatnej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Premiešajte ich, kým sa rovnomerne nepremiešajú.
Postupne pridávajte suché prísady do banánovej zmesi. Nepreháňajte to s miešaním! Nevadí, ak bude mať cesto ešte niekoľko malých hrudiek. Prílišné miešanie môže viesť k tvrdším muffinom a my chceme, aby boli mäkké a vlhké.
Ak pridávate vegánske čokoládové lupienky alebo orechy, teraz je čas ich vmiešať do cesta. Je to jednoduchý spôsob, ako pridať ďalšiu vrstvu do chuťového profilu, a moje deti jednoducho milujú malé prekvapenie.
Lžicou naplňte cesto do formičiek na muffiny, pričom každú naplňte asi do 3/4.
Pečte približne 20 až 25 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu muffinu nevyjde čistá. Odporúčam, aby ste sa držali svojej rúry, pretože každá rúra je trochu iná. Nechcete, aby sa prepečili a vysušili.
Muffiny nechajte asi 5 minút vychladnúť vo forme, potom ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.