Zdroj: Pixabay: TheMartinFrost
Rýchle cestoviny so syrovou omáčkou Recept 30 minút
Mojím receptom na rýchlo uvarené jedlo sú tieto lahodné cestoviny so syrovou omáčkou. Nielen preto, že je bleskovo rýchly na prípravu, ale aj preto, že milujem krémovú omáčku a kombináciu s cestovinami. Ako dlhoročná milovníčka cestovín som tento recept niekoľkokrát zdokonalila a môžem vás ubezpečiť, že nemôže sklamať - aj keď práve začínate objavovať svoje kuchárske schopnosti.
Ingrediencie
- 400 g Cestoviny podľa vlastného výberu
- 2 Tablespoon maslo
- 2 Tablespoon múka
- 2 Šálky mlieko
- 2 Šálky Strúhaný syr (napr. Čedar, Gouda)
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 ČL Muškátový oriešok, čerstvé bylinky voliteľné
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na prípravu receptu na cestoviny so syrovou omáčkou uvarte cestoviny vo veľkom hrnci s veľkým množstvom osolenej vody podľa pokynov na obale "al dente". Malá rada: Vždy si vezmite dostatočné množstvo vody, pretože cestoviny potrebujú priestor na varenie.
Kým sa cestoviny varia, rozpustite maslo na stredne veľkej panvici. Pridajte múku a neustále miešajte, aby sa nepripálila. Je to dôležité, aby ste sa zbavili múčky a aby omáčka neskôr získala krémovú konzistenciu.
Pomaly prilievajte mlieko za stáleho šľahania, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Omáčku nechajte variť 10 minút, kým nezhustne.
Pridajte nastrúhaný syr a miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a omáčka nie je pekne krémová. Podľa chuti dochuťte soľou, korením a prípadne muškátovým orieškom.
Scedené cestoviny vmiešajte do syrovej omáčky a podávajte horúce. V prípade potreby môžete posypať čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!