Rýchle cuketové špagety
Rýchle cuketové špagety s bazalkovo orechovým pestom.
Ingrediencie
- cherry paradajky
- 1⁄2 šálky olivového oleja
- 6 pl píniových orieškov
- 1 veľká cuketa
- 11⁄2 šálky lístkov čerstvej bazalky
- 0.3 šálky nepražených nesolených kešu
- 2 strúčiky cesnak
- 1 čl citrónová šťava
- 1 balík celozrnné špagety
- parmezán
- podľa chuti mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C. Paradajky prekrojíme na polovice, uložíme na plech a pokvapkáme 1 lyžicou oleja. Umiestnite píniové oriešky do jedného rohu plechu. Pražíme, kým píniové oriešky nie sú zlatohnedé, asi 5 minút.
Odstráňte orechy z plechu, odložte vedľa. Paradajky vrátime do rúry na ešte cca 10 minút a odstavíme.
Medzitým si nastrúhame očistenú cuketu na tenké prúžky. Použijeme škrabku na to určenú alebo si vieme pomôcť vidličkou. Odložíme bokom.
Z bazalky, kešu, cesnaku, olivového oleja, troškou soli, citrónovej šťavy a parmezánu si v mixéri pripravíme husté pesto. Olej lejeme pomaly postupne do mixéra, nie naraz. Môžeme dať aj trochu čierneho mletého korenia, podľa chuti.
Špagety si uvaríme al dente v osolenej vode.
Dve minúty pred koncom varenia prodáme cuketové rezančeky. Scedíme a dáme naspäť do hrnca.
Postupne pridáme upečené paradajky a pesto. Poriadne premiešame na slabom ohni. Keď sú všetky suroviny zmiešané môžeme podávať. Dobrú chuť