REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Rýchle domáce ražniči
Recept na výborné ražniči pečené na špajdli - bravčové mäso, klobáska, slanina, cibuľa a paprika.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 500 g bravčové pliecko
- 100 g údená slanina
- 1 pár klobása
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks paprika
Marináda
- 3 pl kečup
- 3 pl plnotučná horčica
- 3 pl olej
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Suroviny na marinádu zmiešame vo väčšej miske.
2. Krok
Mäso nakrájame na kocky.
3. Krok
Zmiešame mäso s marinádou a necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu, ideálne cez noc.
4. Krok
Na druhý deň nakrájame klobásu, slaninu, cibuľu a papriku na približne rovnakú veľkosť.
5. Krok
Striedavo napichávame na špajdľu jednotlivé suroviny.
6. Krok
Špajdle položíme na plech na pečenie, podlejeme vodou a pečieme prikyté vo vyhriatej rúre na 180°C zhruba hodinu. Počas pečenia ražniči popretáčame a podlejeme výpekom.