REKLAMA

Zdroj: Pixabay : NoName_13

Rýchle marcipánové zemiaky len zo 4 ingrediencií

Marcipánové zemiaky sú absolútnou lahôdkou, najmä v čase Vianoc, a v našej rodine mali vždy osobitné miesto. Tento sladký dezert, ktorý sa často podceňuje ako sladká pochúťka, vyvoláva spomienky na detstvo. Aj po rokoch pripravujem tento recept s nadšením a láskou. Na marcipánových zemiakoch je úžasné to, že nielen výborne chutia, ale sú aj jednoduché na prípravu!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g Marcipánová pasta Pridané do
  • 3 PL práškový cukor Pridané do
  • 2 PL kakao Pridané do
  • 1 ČL vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Na prípravu marcipánových zemiakov rozdrvte marcipánovú zmes a dobre ju vymieste, kým nie je hladká - je dôležité ju dobre vymiesiť, aby sa neskôr ľahšie formovala.

2. Krok

Do marcipánovej zmesi pridajte práškový a vanilkový cukor a pokračujte v miesení, kým sa všetko dobre nepremieša - môže to chvíľu trvať, ale je dôležité, aby bol cukor dobre rozmiešaný.

3. Krok

Teraz zo sladkej zmesi vytvarujte malé "zemiaky". Najlepšie to urobíte tak, že zoberiete malé kúsky a vyvaľkáte ich v rukách. Mali by mať približne veľkosť a tvar skutočných malých zemiakov.

4. Krok

Kakaový prášok dajte do malej misky. Tu je tip pre vás: kakaový prášok najprv preosejte, aby ste ho získali bez hrudiek!

5. Krok

Teraz každý "zemiak" obaľte v kakau. To by malo úplne pokryť marcipánový zemiak a dodať mu typický hnedý "zemiakový vzhľad".

6. Krok

Marcipánové zemiaky nechajte niekoľko hodín, najlepšie cez noc, odpočívať v chladničke. Takto ešte trochu stuhnú a budú sa dať konzumovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov