Zdroj: Pixabay : NoName_13
Rýchle marcipánové zemiaky len zo 4 ingrediencií
Marcipánové zemiaky sú absolútnou lahôdkou, najmä v čase Vianoc, a v našej rodine mali vždy osobitné miesto. Tento sladký dezert, ktorý sa často podceňuje ako sladká pochúťka, vyvoláva spomienky na detstvo. Aj po rokoch pripravujem tento recept s nadšením a láskou. Na marcipánových zemiakoch je úžasné to, že nielen výborne chutia, ale sú aj jednoduché na prípravu!
Ingrediencie
- 200 g Marcipánová pasta
- 3 PL práškový cukor
- 2 PL kakao
- 1 ČL vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu marcipánových zemiakov rozdrvte marcipánovú zmes a dobre ju vymieste, kým nie je hladká - je dôležité ju dobre vymiesiť, aby sa neskôr ľahšie formovala.
Do marcipánovej zmesi pridajte práškový a vanilkový cukor a pokračujte v miesení, kým sa všetko dobre nepremieša - môže to chvíľu trvať, ale je dôležité, aby bol cukor dobre rozmiešaný.
Teraz zo sladkej zmesi vytvarujte malé "zemiaky". Najlepšie to urobíte tak, že zoberiete malé kúsky a vyvaľkáte ich v rukách. Mali by mať približne veľkosť a tvar skutočných malých zemiakov.
Kakaový prášok dajte do malej misky. Tu je tip pre vás: kakaový prášok najprv preosejte, aby ste ho získali bez hrudiek!
Teraz každý "zemiak" obaľte v kakau. To by malo úplne pokryť marcipánový zemiak a dodať mu typický hnedý "zemiakový vzhľad".
Marcipánové zemiaky nechajte niekoľko hodín, najlepšie cez noc, odpočívať v chladničke. Takto ešte trochu stuhnú a budú sa dať konzumovať.