:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I0V2f3-lAYHCZl5IzwUa/25dda503a1fc52f0ddfed67bf0fafc.jpeg)
Rýchle syrové trojuholníky
Jednoduché na prípravu a chutia fantasticky
Ingrediencie
- 800 g hladkej múky
- 400 ml mlieka
- 300 ml oleja
- 250 g masla
- 3 ks žĺtka
- podľa potreby syr
- soľ podľa chuti
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky navážime múku, mlieko a olej. Tieto tri ingrediencie spojíme dohromady a pomocou nástavcu na hnetenie vymiesime jednotné cesto.
Cesto potom vyložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú časť ešte v rukách krátko prehnetieme a rozvaľkáme na plát.
V ďalšom kroku si pripravíme náplň. V miske zmiešame maslo, ktoré sme predtým nechali zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme soľ a žĺtky a všetko dobre premiešame.
Pripravenú náplň natrieme na plát cesta a posypeme syrom. Cesto potom stočíme a nakrájame na rovnaké kúsky.
Nakrájané slimáky uložíme na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie, posypeme syrom a dáme piecť.
V rúre pri teplote 200 stupňov pečieme asi 20 až 25 minút, kým slimáky nezískajú zlatistú farbu.