Rýchly a výborný jahodový koláč
Tento božský jahodový koláč je naozaj rýchly a zároveň veľmi jednoduchý.
Ingrediencie
Cesto
- 4 kus vajce
- 200 g cukor
- 200 ml mlieko
- 200 ml olej
- 2 kl kypriaci prášok
- 350 g polohrubá múka
Jahodový krém
- 250 g jahoda
- 100 g cukor
- 3 kl krupica
Tvarohový krém
- 600 g tvaroh jemný
- 100 g cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia si rozšľaháme spolu s cukrom do peny. Prilejeme olej, mlieko a premiešame. Pridáme kypriaci prášok a múku. Spracujeme na hladké cesto.
Zdroj: Youtube
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu si dáme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča piecť na 200 stupňov na 10 minút.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si jahodovú vrstvu. Na panvici si zohrejeme jahody spolu s cukrom, pridáme krupicu a udusíme na hustý krém.
Zdroj: Youtube
Jahodový krém navrstvíme na predpečený plát.
Zdroj: Youtube
Pridáme tvarohovú vrstvu (vymiešali sme si tvaroh s cukrom).
Zdroj: Youtube
Na vrch nalejeme druhú polovicu cesta, uhladíme a dáme piecť na 200 stupňov na 35 minút. Vrch upečeného koláča môžeme posypať práškovým cukrom.
Zdroj: Youtube