Ryžové rezance s kuracím mäsom
Jednoduché a veľmi chutné jedlo - ktorým určite zabodujete
Ingrediencie
- 200 g kuracích pŕs
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 pl slnečnicového oleja
- 1 balenie ryžových rezancov
- Hŕstka brokolica
- 300 ml kokosové mlieko
- 130 g arašidového masla
- 1 čl sójovej omáčky
- 1 čl ryžového octu
- 1 čl rybacej omáčky (fish sauce)
- šťavu z polovice citróna
- čerstvý koriander (nemusí byť)
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si nakrájame kuracie prsia na tenučké rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na lyžici slnečnicového oleja. Opečené kuracie kúsky odložíme stranou.
Ďalej si uvaríme ryžové rezance podľa pokynov na obale, scedíme a odložíme stranou. Krátko povaríme aj brokolicu, scedíme kým je ešte jasno zelenej farby.
Následne do väčšej misky pridáme kokosové mlieko, arašidové maslo, sójovú omáčku, ryžový ocot, rybaciu omáčku a citrónovú šťavu. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom. Premiestnime na panvicu k opečenému mäsku a mierne prehrejeme.
Do hotovej teplej omáčky s kuracím mäsom pridáme ryžové rezance a brokolicu, zamiešame a podávame v miske. Môžeme dozdobiť nasekaným koriandrom. Dobrú chuť.