REKLAMA

Zdroj: olgabombologna via 123RF

Saint Honore Francúzsky dezert choux pastry

Tento recept na Saint Honore si vyžaduje trochu času a trpezlivosti, ale výsledok stojí za to. Je korunou každej hostiny, vrcholom každého kávového večierka. Dezert z cesta choux plnený vanilkovým krémom pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne. Jemná chuť vanilky, sladkosť karamelovej omáčky a ľahká chrumkavosť pečiva robia tento dezert jednoducho neodolateľným.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Na cesto choux:

  • 125 ml voda Pridané do
  • 60 g maslo Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 75 g múka Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do

Na lístkové cesto:

  • 125 g múka Pridané do
  • 60 g maslo Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 60 ml voda Pridané do

Na krém:

  • 3 žĺtko Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 25 g múka Pridané do
  • 12 l mlieko Pridané do
  • 1 vanilkový struk Pridané do

Na karamelovú omáčku:

  • 200 g cukor Pridané do
  • 50 ml voda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Ak chcete upiecť recept Saint Honore, začnite s cestom choux. V panvici priveďte do varu vodu, maslo a soľ. Potom pridajte múku a neustále miešajte, kým sa nevytvorí hrudka cesta. Odstavte panvicu z ohňa a po jednom vmiešajte vajcia. Zo zmesi vytláčajte kruhy na papier na pečenie.

2. Krok

Na lístkové cesto vymiesime z múky, masla, soli a vody hladké cesto a tiež z neho vytvarujeme kruhy. Tie položíme na cesto choux. Teraz pečte lístkové cesto pri teplote 180 stupňov s ventilátorom približne 20 minút dozlatista. Potom ich nechajte úplne vychladnúť.

3. Krok

Na krém vyšľahajte žĺtok s cukrom do peny. Vmiešajte múku. Mlieko priveďte do varu s vyškrabaným vanilkovým strukom a pomaly ho pridajte do žĺtkovej zmesi. Všetko spolu opäť zahrievajte, kým krém nezhustne. Potom krém nechajte vychladnúť.

4. Krok

Karamelovú omáčku pripravíme karamelizovaním cukru a vody na panvici.

5. Krok

Vychladnuté kolieska natrite krémom a ozdobte ich ďalším chouxovým cestom. Nakoniec cesto Saint Honore pokvapkajte karamelovou omáčkou. Pred podávaním nechajte karamelovú omáčku dobre zaschnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov