Zdroj: Pixabay
Šalát z chrumkavých vyprážaných kalamárov
Som vášnivým milovníkom morských plodov a šalát zo slaných a korenených kalamárov je jednou z mojich orientálnych pochúťok. Dokonalá kombinácia aromatických korenín, jemných kalamárov a osviežujúceho dotyku šalátu z neho robí neodolateľné jedlo.
Ingrediencie
Pre chobotnicu:
- 500 g Očistené a na kolieska nakrájané kalamáre
- 1⁄2 pohár kukuričná múka
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička soľ
- olej na vyprážanie
Na šalát:
- 2 poháre Zmes zelených plodov (napr. hlávkový šalát, špenát, kel atď.)
- 1 Anglická uhorka, nakrájaná na tenké plátky
- 2 Mrkva, nakrájaná na mesiačiky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1⁄4 pohár čerstvé koriandrové listy
Na dresing:
- 2 polievková lyžica olivový olej
- 2 polievková lyžica citrónová šťava
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1⁄2 čajová lyžička cukor
- 1⁄2 čajová lyžička Drvené vločky červenej papriky
Najnovšie letáky
Postup
Začnime s chobotnicami. V miske zmiešame kukuričnú múku, korenie a soľ. Do tejto zmesi hádžeme kalamáre, kým sa dobre neobalia. Tento krok je dôležitý, pretože kukuričná múka dodá chobotniciam pri vyprážaní požadovanú chrumkavú štruktúru. Uistite sa, že každý kúsok kalamára je dostatočne obalený, aby ste dosiahli tento efekt.
V hlbokej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej. Chobotnice smažte po častiach, pričom dbajte na to, aby ste panvicu nepreplnili. Takto sa kalamáre rovnomerne opečú a budú pekne chrumkavé. Každá dávka by mala trvať približne 3 - 4 minúty. Po opečení dozlatista vyberte kalamáre pomocou štrbinovej lyžice a osušte ich na papierovej utierke.
Na prípravu šalátu zmiešajte zeleninovú zmes, uhorku, mrkvu, papriku a koriander vo veľkej mise. Zeleninu nakrájajte na tenké plátky a julieny, aby sa šalát nielen ľahšie jedol, ale aj krásne prezentoval.
V malej miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, cukor a rozdrvené vločky červenej papriky, aby ste pripravili dresing. Jemná pálivosť vločiek červenej papriky kontrastuje s chladným šalátom a dokonale dopĺňa pikantné kalamáre.
Šalát zalejte dresingom a jemne premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nepremieša.
Šalát rozdeľte na 4 taniere a na každý dajte štedrú porciu vyprážaných kalamárov.
Váš šalát zo slaných kalamárov so soľou a korením je pripravený! Toto jedlo chutí najlepšie, ak sa podáva ihneď po usmažení kalamárov, aby sa zachovala ich chrumkavosť. Vychutnajte si túto lákavú kombináciu textúr a chutí!