REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Šalát z chrumkavých vyprážaných kalamárov

Som vášnivým milovníkom morských plodov a šalát zo slaných a korenených kalamárov je jednou z mojich orientálnych pochúťok. Dokonalá kombinácia aromatických korenín, jemných kalamárov a osviežujúceho dotyku šalátu z neho robí neodolateľné jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Pre chobotnicu:

  • 500 g Očistené a na kolieska nakrájané kalamáre Pridané do
  • 12 pohár kukuričná múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Na šalát:

  • 2 poháre Zmes zelených plodov (napr. hlávkový šalát, špenát, kel atď.) Pridané do
  • 1 Anglická uhorka, nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 2 Mrkva, nakrájaná na mesiačiky Pridané do
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 14 pohár čerstvé koriandrové listy Pridané do

Na dresing:

  • 2 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 2 polievková lyžica citrónová šťava Pridané do
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky Pridané do
  • 12 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 12 čajová lyžička Drvené vločky červenej papriky Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Začnime s chobotnicami. V miske zmiešame kukuričnú múku, korenie a soľ. Do tejto zmesi hádžeme kalamáre, kým sa dobre neobalia. Tento krok je dôležitý, pretože kukuričná múka dodá chobotniciam pri vyprážaní požadovanú chrumkavú štruktúru. Uistite sa, že každý kúsok kalamára je dostatočne obalený, aby ste dosiahli tento efekt.

2. Krok

V hlbokej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej. Chobotnice smažte po častiach, pričom dbajte na to, aby ste panvicu nepreplnili. Takto sa kalamáre rovnomerne opečú a budú pekne chrumkavé. Každá dávka by mala trvať približne 3 - 4 minúty. Po opečení dozlatista vyberte kalamáre pomocou štrbinovej lyžice a osušte ich na papierovej utierke.

3. Krok

Na prípravu šalátu zmiešajte zeleninovú zmes, uhorku, mrkvu, papriku a koriander vo veľkej mise. Zeleninu nakrájajte na tenké plátky a julieny, aby sa šalát nielen ľahšie jedol, ale aj krásne prezentoval.

4. Krok

V malej miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, cukor a rozdrvené vločky červenej papriky, aby ste pripravili dresing. Jemná pálivosť vločiek červenej papriky kontrastuje s chladným šalátom a dokonale dopĺňa pikantné kalamáre.

5. Krok

Šalát zalejte dresingom a jemne premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nepremieša.

6. Krok

Šalát rozdeľte na 4 taniere a na každý dajte štedrú porciu vyprážaných kalamárov.

7. Krok

Váš šalát zo slaných kalamárov so soľou a korením je pripravený! Toto jedlo chutí najlepšie, ak sa podáva ihneď po usmažení kalamárov, aby sa zachovala ich chrumkavosť. Vychutnajte si túto lákavú kombináciu textúr a chutí!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov