REKLAMA

Zdroj: peredniankina from Getty Images

Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty je jedným zo základných jedál tradičnej poľskej kuchyne. Sám som tento jednoduchý, ale mimoriadne chutný pokrm pripravoval mnohokrát. Výborne sa hodí k mäsu alebo pečeným zemiakom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Kyslá kapusta Pridané do
  • 1 ks veľká mrkva Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 lyžice Rastlinný olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Lyžička cukru Pridané do
  • 12 čajové lyžičky rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Začnite dôkladným scedením kyslej kapusty. Podľa mojich skúseností môže nadmerné namáčanie kapusty vo vode znížiť intenzitu jej chuti, čomu sa chceme vyhnúť.

2. Krok

Potom mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Jednoduchý, ale dôležitý tip: pridanie mrkvy dodá šalátu sladkosť a farbu.

3. Krok

Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.

4. Krok

Zapnite panvicu, pridajte rastlinný olej a zohrievajte ho, kým nie je horúci. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezíska zlatohnedú farbu. Vysoká teplota na začiatku pomôže cibuli rýchlo získať farbu.

5. Krok

Do panvice pridajte kyslú kapustu, nastrúhanú mrkvu, soľ, korenie, cukor a rascu. Všetky prísady dôkladne premiešajte a smažte 5-7 minút. Pri vyprážaní odporúčam opatrnosť, aby sa kapusta na dne nepripálila.

6. Krok

Hotový šalát preložte na tanier. Môžete ho podávať teplý aj studený.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov