Zdroj: peredniankina from Getty Images
Šalát z kyslej kapusty
Šalát z kyslej kapusty je jedným zo základných jedál tradičnej poľskej kuchyne. Sám som tento jednoduchý, ale mimoriadne chutný pokrm pripravoval mnohokrát. Výborne sa hodí k mäsu alebo pečeným zemiakom.
Ingrediencie
- 500 g Kyslá kapusta
- 1 ks veľká mrkva
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 lyžice Rastlinný olej
- soľ a korenie
- Lyžička cukru
- 1⁄2 čajové lyžičky rasca
Najnovšie letáky
Postup
Začnite dôkladným scedením kyslej kapusty. Podľa mojich skúseností môže nadmerné namáčanie kapusty vo vode znížiť intenzitu jej chuti, čomu sa chceme vyhnúť.
Potom mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Jednoduchý, ale dôležitý tip: pridanie mrkvy dodá šalátu sladkosť a farbu.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
Zapnite panvicu, pridajte rastlinný olej a zohrievajte ho, kým nie je horúci. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezíska zlatohnedú farbu. Vysoká teplota na začiatku pomôže cibuli rýchlo získať farbu.
Do panvice pridajte kyslú kapustu, nastrúhanú mrkvu, soľ, korenie, cukor a rascu. Všetky prísady dôkladne premiešajte a smažte 5-7 minút. Pri vyprážaní odporúčam opatrnosť, aby sa kapusta na dne nepripálila.
Hotový šalát preložte na tanier. Môžete ho podávať teplý aj studený.