Zdroj: enzo4 via Adebe Stock
Scaloppine al Limone (teľacie eskalopy s citrónom)
Tento recept na scaloppine al limone je jedným z mojich najobľúbenejších talianskych domácich jedál. Citrónová omáčka je úžasne pikantná a skutočne zvýrazňuje chuť teľacieho mäsa. Je to skvelý pokrm na dobrú náladu, ktorý vďaka svojej ľahkosti chutí nielen v lete, ale dodá vám dobrú náladu aj v chladnejšom počasí.
Ingrediencie
- 4 čerstvé Teľacie eskalopy
- 3 nakrájané strúčiky cesnaku
- 1 veľké Nastrúhajte citrónovú kôru a vytlačte z nej šťavu
- 50 g maslo
- 100 ml bieleho vína
- 25 g múka
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na vyprážanie
- čerstvý rozmarín na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Recept na scaloppine al limone pripravíte tak, že teľacie eskalopy najprv osolíte a okoreníte a potom ich obalíte v múke. Obalenie mäsa v múke zabezpečí, že mäso bude pekne chrumkavé a neskôr dobre absorbuje omáčku.
Na veľkej panvici rozohrejte trochu olivového oleja a eskalopy opekajte približne 2 minúty z každej strany dozlatista. Kúsky mäsa vyberte z panvice a odložte bokom.
Teraz na tej istej panvici zohrejte maslo. Opečte na ňom cesnak, kým nezmení farbu, čím pokrm získa intenzívnu chuť.
Pridajte biele víno a priveďte do varu, pričom zoškrabte zvyšky mäsa zo dna panvice. Tým sa zabezpečí, že omáčka bude plná chuti.
Pridajte citrónovú šťavu a kôru a omáčku priveďte do varu. Dávajte pozor, aby ste nepridali príliš veľa citrónovej šťavy, omáčka by mala mať len jemnú citrusovú príchuť.
Vráťte eskalopy na panvicu a prelejte ich omáčkou. Krátko povarte, kým mäso nie je uvarené a omáčka nezhustne.
Talianske scaloppine al limone ozdobte nasekaným rozmarínom a podávajte. Rozmarín dodá pokrmu sviežu chuť a zároveň krásne vyzerá.