REKLAMA
Sedliacke zemiaky
Obed pre gurmánov
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 kg zemiaky
- 250 g bryndza
- olej
- 1 ks Cibuľa
- drvená rasca
- soľ
- petržlenová vňať
- 150 g pančeta slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké krúžky. Dobre ich osolíme, posypeme trochou rasce a premiešame. Pripravíme si väčší pekáč (namažeme ho trochou masla alebo olejom) doň naukladáme zemiaky a dáme pecť na 200 C zhruba na 40-45 min.
2. Krok
Kým sa zemiaky pečú, pripravíme si pančetu a cibuľku. Pančetu narežeme na pásiky a opečeieme na panvici z oboch strán. Vyberieme na tanier a v istom výpeku do zlatista opražíme cibuľku.
3. Krok
Upečené zemiaky vyberieme z rúry , rozmrvíme na nich bryndzu a vrátime do rúry na 5 minút, aby sa roztopila.
4. Krok
Na zemiaky nakoniec poukladáme pančetu a cibuľku a posypeme petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutia hneď po upečení.