REKLAMA
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Segedín u nás doma môžeme vždy. Aj keď v zime predsa len lepšie chutí... Horšie je to potom s vyvetraním jeho dozvukov, ako by povedala teta Márgit.🤣

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 112 kg bravčové pliecko Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • mletá sladká paprika Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 250 ml sladká smotana Pridané do
  • hladká múka Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Bravčové pliecko (alebo môže byť aj stehno) nakrájam na kocky a pražím na cibuli najskôr odokryté. Keď sa mäso zatiahne, zakryjem ho pokrievkou a dusím vo vlastnej šťave, pokým sa všetka nevydusí. Mäso osolím, okorením ml. čiernym korením, ml. rascou, ml. červenou paprikou a podlejem vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Dusím ho do mäkka s jedným-dvoma bobkovými listami a ak treba, podlievam vývarom.

Segedínsky guláš - krok prípravy 1
2. Krok

Keď je mäso mäkké, pridám k nemu kyslú kapustu. Ja ju neumývam, a preto segedín mierne pocukrím. Ak je treba, pridám ešte vývar a varím, dokým sa kapusta neuvarí.

3. Krok

Nakoniec dolejem sladkú smotanu, v ktorej som rozhabarkovala trochu hl. múky a nechám prevariť. Segedínsky guláš podávam s domácou varenou knedľou. Dobrú chuť 😋

Segedínsky guláš - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov