Segedínsky guláš
Segedín u nás doma môžeme vždy. Aj keď v zime predsa len lepšie chutí... Horšie je to potom s vyvetraním jeho dozvukov, ako by povedala teta Márgit.🤣
Ingrediencie
- 11⁄2 kg bravčové pliecko
- 1 kg kyslá kapusta
- 1 ks Cibuľa
- bravčová masť
- soľ a korenie
- drvená rasca
- mletá sladká paprika
- 2 ks bobkový list
- 250 ml sladká smotana
- hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové pliecko (alebo môže byť aj stehno) nakrájam na kocky a pražím na cibuli najskôr odokryté. Keď sa mäso zatiahne, zakryjem ho pokrievkou a dusím vo vlastnej šťave, pokým sa všetka nevydusí. Mäso osolím, okorením ml. čiernym korením, ml. rascou, ml. červenou paprikou a podlejem vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Dusím ho do mäkka s jedným-dvoma bobkovými listami a ak treba, podlievam vývarom.
Keď je mäso mäkké, pridám k nemu kyslú kapustu. Ja ju neumývam, a preto segedín mierne pocukrím. Ak je treba, pridám ešte vývar a varím, dokým sa kapusta neuvarí.
Nakoniec dolejem sladkú smotanu, v ktorej som rozhabarkovala trochu hl. múky a nechám prevariť. Segedínsky guláš podávam s domácou varenou knedľou. Dobrú chuť 😋