:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/8e8ec052673f6b3a1a6c94d509a532.jpeg)
Silvestrovská kapustnica
Varí sa na veľa spôsobov,,u nás sa varí takto a dávame do nej z každého mäska trošku.
Ingrediencie
- 1 Cibuľa
- 1 pl bravčová masť
- 400 g bravčové mäso
- 11⁄2 l voda
- 1 kg kapusta kyslá
- klobáska
- údené mäso
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotana 33
- soľ a korenie
- sušené hríby
Najnovšie letáky
Postup
Na masti si osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/0f9748c229ab4e78666641636fa0cb.jpeg)
Pridáme nakrájané bravčové mäso, najlepšie plece.Osolíme, okoreníme a trošku podusíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/276c00e1ab226c2a4f0100ff6af34f.jpeg)
Keď mäso zbelie pridáme kyslú kapustu,vodu a necháme povariť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/9451a04585a049e4796eee64fb6e32.jpeg)
Pridáme údené mäso aké koľvek čo máme. Ja dávam z každého čo mám rôzne druhy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/6293b486284d96bd4ac647fade6550.jpeg)
Tiež pridáme nakrájanú klobásku.Aj tej viac druhov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/0545910a807a9c4b1cbd378319b90b.jpeg)
Nakoniec pridáme sušené hríby ktoré sme si umyli a namočili na chvíľku. Zalejeme vodou podľa potreby. Varíme do zmäknutia mäsa a kapusty. Nezabudni pridať rozpučený cesnak 2-3 väčšie strúčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/d8f5763b22795833cbaee4c21e0875.jpeg)
Nakoniec pridáme smotanu najlepšie 33% ale nič sa nastane a smotanu na varenie. Ja robím takto aby sa mi nezrazila :smotanu odoberiem pár lyžíc horúcej kapusty a vodu rozmiešam zvlášť v miske a až potom vlejem do kapustnice,,spolu prevarím ,dochutím soľou, korením .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/648f11a0ce3a0172afc695722310a2.jpeg)
A máme hotovo,,Dobrú chuť:-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M5swL1NXBVrFBV3CCtNC/6153c55940681fd025243d4fb6ab19.jpeg)