REKLAMA
Zdroj: pixabay
Silvestrovský šalát
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Šalát
- 1⁄2 ks hlávková kapusta biela
- 1⁄2 ks hlávková kapusta červená
- 1 paprika
- 1 Uhorka
- petržlen
Zálievka
- ocot
- cukor
- mleté čierne korenie
- citrónová šťava
- olej
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kapustu umyjeme a nakrájame na drobné pásiky a preložíme do veľkej misy. Pridáme na jemné pásiky nakrájanú papriku a uhorku.
2. Krok
V menšom hrnci zovrieme vodu 1liter, pridáme cukor 3PL, ocot 3PL a soľ. Necháme zovrieť a prelejeme do šalátu. Všetko dobre premiešame, pridáme trochu oleja a prípadne dosolíme a okoreníme podľa chuti.
3. Krok
Šalát necháme odstáť, vyskúšame ho a podľa potreby ešte dochutíme. Pridáme už len čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.