REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Zyf56Q6POj--kgN1otCy/abd75b1d1a299d5d0f2067281e395e.jpeg)
Sirloin steak
Sirloin steak, ináč povedané steak z hovädziej sviečkovice sa nachádza v strednej časti chrbta. je to veľmi jemné mäso, ktoré je vhodné na steak alebo pečenie v celku. Tento recept sa pripravuje v teplovzdušnej fritéze.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 ks steak zo sviečkovej
- 4 pl zmäknuté maslo
- 1 pl petržlen
- 1⁄2 pl mletý rozmarín
- 1 ks strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- čerstvá pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Pred začiatkom prípravy necháme steak odležať 30 minút pri izbovej teplote.
2. Krok
Steak osolíme z oboch strán.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Zyf56Q6POj--kgN1otCy/50e4005b4af15034aa7d7642d899c2.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Steak okoreníme z oboch strán.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Zyf56Q6POj--kgN1otCy/cd4186dfb7fa8dfc898898ccaa39a7.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Steak vložíme do teplovzdušnej fritézy a pečieme približne 15 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Zyf56Q6POj--kgN1otCy/d0fc23b645342d95c53ca35f33eccc.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Medzitým si pripravíme bylinkové maslo. V miske zmiešame zmäknuté maslo s nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou, cesnakom a rozmarínom. Lyžicou všetko spolu premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Zyf56Q6POj--kgN1otCy/91f76c704246bd31775562cbc410fd.jpeg)
Zdroj: Youtube