REKLAMA
Šišky zo špaldovej múky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 500 g špaldová múka
- 4 polievková lyžica kryštálový cukor
- 1 kus vajce
- 2 žĺtko
- 300 ml mlieko
- 21 g droždia
- 4 polievková lyžica olej
- štipka soľ
- rum
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások.
2. Krok
Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum (nepovinné), olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások.
3. Krok
Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.
4. Krok
Takéto vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.
5. Krok
Necháme 15 minút odpočívať.
6. Krok
Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.
7. Krok
Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.
8. Krok
Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.