REKLAMA

Šišky zo špaldovej múky

REKLAMA
Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Recept nájdeš v tomto článku

Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Ingrediencie

porcií
40
  • 500 g špaldová múka Pridané do
  • 4 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 21 g droždia Pridané do
  • 4 polievková lyžica olej Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • rum Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások.

2. Krok

Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum (nepovinné), olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások.

3. Krok

Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.

4. Krok

Takéto vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.

5. Krok

Necháme 15 minút odpočívať.

6. Krok

Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.

7. Krok

Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.

8. Krok

Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov