REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Sladké škoricové slimáky z kysnutého cesta, ktoré máte upečené do 2 hodín.

REKLAMA
Základný recept na kysnuté cesto a všetko dôležité, aby sa podarilo na prvýkrát!

Recept nájdeš v tomto článku

Základný recept na kysnuté cesto a všetko dôležité, aby sa podarilo na prvýkrát!

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 50 g kryštálového cukru Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 25 g droždia Pridané do
  • 1 škorice Pridané do
  • 100 g hnedého cukru Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mlieko ohrejeme a pridáme do neho rozdrobené droždie, cukor a zopár lyžíc múky, premiešame a necháme kvásiť.

2. Krok

Do misy dáme zvyšnú múku, pridáme kvas, maslo a soli a zamiesime hladké cesto.

3. Krok

Hotové cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

4. Krok

Cesto potom rozvaľkáme na plát, potrieme vajíčkom, posypeme zmesou škorice a hnedej cukru a zrolujeme. Z rolovania cesta sa nemusíte ničoho obávať, stačí roll klasicky zvinúť a nakrájať na rovnaké kusy.

5. Krok

Cesto nakrájame na rovnaké plátky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

6. Krok

Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov