REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Škoricové slimáky z kysnutého cesta
Sladké škoricové slimáky z kysnutého cesta, ktoré máte upečené do 2 hodín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hladká múka
- 50 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 250 ml mlieka
- 50 g masla
- 25 g droždia
- 1 škorice
- 100 g hnedého cukru
- 1 ks vajce
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mlieko ohrejeme a pridáme do neho rozdrobené droždie, cukor a zopár lyžíc múky, premiešame a necháme kvásiť.
2. Krok
Do misy dáme zvyšnú múku, pridáme kvas, maslo a soli a zamiesime hladké cesto.
3. Krok
Hotové cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
4. Krok
Cesto potom rozvaľkáme na plát, potrieme vajíčkom, posypeme zmesou škorice a hnedej cukru a zrolujeme. Z rolovania cesta sa nemusíte ničoho obávať, stačí roll klasicky zvinúť a nakrájať na rovnaké kusy.
5. Krok
Cesto nakrájame na rovnaké plátky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
6. Krok
Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút do zlatista.