REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a návody na pečení cukrovinek

Škoricové slimáky

Škoricové šneky sú klasickým dezertom škandinávskej kuchyne, ktorý si však obľúbili ľudia na celom svete. Kombinácia droždia, škorice a cukru je absolútne neodolateľná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 1 bal sušené kvasnice Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 1 Lyžice škorica Pridané do
  • 100 g mleté orechy Pridané do
  • Vajcia na potieranie Pridané do
  • štipka vanilkového cukru Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V miske zmiešajte múku, cukor, droždie a soľ.

2. Krok

Mlieko zohrejte v hrnci a rozpustite v ňom maslo. Potom ho nalejte do misky s múkou a premiešajte.

3. Krok

Cesto vypracuj do hladka, prikry ho a nechaj asi hodinu kysnúť.

4. Krok

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na obdĺžnikový plát.

5. Krok

Plát potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou, cukrom, orechmi a vanilkovým cukrom.

6. Krok

Z cesta nakrájajte pásiky a vytvarujte z nich šneky.

7. Krok

Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite rozšľahaným vajíčkom.

8. Krok

Nechajte kysnúť asi 20 minút a potom pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

9. Krok

Upečené šneky posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4718 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4429 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov