Zdroj: FB: Recepty a návody na pečení cukrovinek
Škoricové slimáky
Škoricové šneky sú klasickým dezertom škandinávskej kuchyne, ktorý si však obľúbili ľudia na celom svete. Kombinácia droždia, škorice a cukru je absolútne neodolateľná.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 50 g cukor
- 1 bal sušené kvasnice
- 300 ml mlieko
- 100 g maslo
- 1 Lyžice škorica
- 100 g mleté orechy
- Vajcia na potieranie
- štipka vanilkového cukru
- práškový cukor
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske zmiešajte múku, cukor, droždie a soľ.
Mlieko zohrejte v hrnci a rozpustite v ňom maslo. Potom ho nalejte do misky s múkou a premiešajte.
Cesto vypracuj do hladka, prikry ho a nechaj asi hodinu kysnúť.
Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na obdĺžnikový plát.
Plát potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou, cukrom, orechmi a vanilkovým cukrom.
Z cesta nakrájajte pásiky a vytvarujte z nich šneky.
Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite rozšľahaným vajíčkom.
Nechajte kysnúť asi 20 minút a potom pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
Upečené šneky posypeme práškovým cukrom.